انواع سیستم های برودتی را بشناسید

انواع سیستم های برودتی را بشناسید

انواع سیستم های برودتی

از گذشته تا به امروز همیشه یکی از مسائلی که بسیار ذهن بشر را مشغول کرد تولید و فراهم کردن هوای با کیفیت و مطلوب برای استفاده در محیط های داخلی ساختمان های اداری و تجاری و مسکونی می باشد.

از زمانی که سیستم های برودتی به کار گرفته شد در فصل های گرم سال دیگر افراد با مشکل تعریق زیاد مواجه نمی شوند و به کمک این سیستم ها دمایی کاملا مناسب برای اتاق ها و واحدهایشان فراهم می شود تا با آرامش کامل به فعالیت خود مشغول شوند.

تمامی سیستم های برودتی که تولید می شوند معمولا مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند اما هر کس بنا بر نوع و میزان استفاده ای که دارد به سراغ یکی از اینها می رود تا بتواند هوایی کاملا مطلوب را برای استفاده خود فراهم کند.

نکته دیگری که وجود دارد این است که بعضی از این سیستم های برودتی مناسب شرایط آب و هوایی خاصی هستند، به طور مثال کولر آبی را برای جاهای گرم و خشک استفاده می کنند تا با رطوبتی که ایجاد می کند به متعادل شدن هوا کمک کند.

سیستم های برودتی مثل کولر آبی به هیچ عنوان در مناطق شمالی که رطوبتی هستند کارایی ندارند و افراد در زمان خرید باید این موارد را در نظر بگیرند تا بتوانند به نحو بسیار مناسب تر از این سیستم ها بهره ببرند بدون این که مشکلی برایشان پیش بیاید.

نکته جالبی که در مورد سیستم های برودتی وجود دارد این است که این سیستم ها سرما تولید نمی کنند بلکه گرما را از یک منطقه معین خارج می کنند و همین جابجای هوا و ورود هوای تازه کمک می کند تا هوا کاملا متعادل و مطلوب در اختیار افراد قرار بگیرد.

در حقیقت همین که گرمای منطقه مشخص شده توسط سیستم های برودتی از بین برود آن منطقه خنک می شود، در ادامه بیشتر از قبل به این سیستم ها می پردازیم تا شما خواننده عزیز و گرامی با آنها آشنایی پیدا کنید و بدانید که با چه چیزی طرف هستید.

برای مشاهده و بررسی بهترین فن کویل ها این صفحه را دنبال کنید.

سیستم های برودتی

سیستم های برودتی

تاریخچه سیستم های برودتی:

در زمان قدیم گرما موجب به هم ریختن اعصاب مردم می شد تا این که برای ایجاد خنکی در فصول گرم دست به کارهایی مثل اختراع بادگیرها زدند تا برای اولین بار اقداماتی را جهت یک سیستم تهویه مطلوب صورت داده باشند.

در سال های حدود 1880 بود که مردم از چنین سیستمی استقبال کردند و راه باز شد تا افراد دیگری نیز به فکر راه هایی بیفتد تا این روند را بهبود ببخشند، در همان قرن نوزدهم بود که فردی به نام دکتر گری برای ساختن دستگاه برودتی اقداماتی را صورت دارد.

همین کارها در نهایت نتیجه داد و سیستم های برودتی طی مدت کوتاهی رشد کردند و دیگر انسان می توانست از طریق آنها یخ تولید کند و سیستم تهویه در بسیاری از جاها به کار بگیرد تا کارها را بتواند مطلوب تر به جلو پیش ببرد.

انواع سیستم های برودتی:

همان طور که حتما می دانید سیستم های برودتی انواع و اقسام گوناگون دارند و هر کس با توجه به نوع نیاز و بودجه ای که در اختیار دارد به سراغ یکی از آنها می رود تا بتواند هوای گرم محیط های داخلی را در فصل تابستان تعدیل و قابل تحمل کند.

چیلر: یکی از مهم ترین سیستم های برودتی می باشد که توسط انسان برای واحدهای ساختمانی طراحی شد که به خوبی می تواند مشکل خنکی را در فصول گرم سال حل نماید، معمولا به دو صورت تراکمی و جذبی تقسیم بندی می شود.

معمولا این سیستم های برودتی از نظر مصرف برق بسیار بهینه هستند به همین دلیل بیشتر مهندسان از این سیستم ها برای امور مربوط به سرمایش در ساختمان ها استفاده می کنند تا از نظر مصرف انرژی کاملا بهینه باشد و هزینه های زیادی را بر روی دست مصرف کننده نگذارد.

سیستم های برودتی چیلر معمولا میزان خرابی بسیار پایینی دارند که همین مورد موجب شده است تا بسیار نسبت به سیستم های دیگر مورد توجه باشند، معمولا سالی یک بار در آغاز فصل گرما آنها را سرویس می کنند تا به بهترین وضعیت ممکن به انجام وظیفه خود مشغول شوند.

کولر گازی: یکی دیگر از سیستم های برودتی می باشد که به خصوص در شهرهایی که رطوبتی هستند استفاده زیادی دارد، این کولرها معمولا به صورتی طراحی شده اند که رطوبت موجود در فضا را از طریق یک دریچه مکش می کنند و هوای سبک و بدون نم را به داخل فضا از دریچه دیگر می فرستند.

این کولرها معمولا توانایی این را دارند که در وضعیت هوایی خشک هم به کار گرفته شوند، معمولا با تنظیماتی که بر روی خود دارند تغییر وضعیت می دهند، به جای این که رطوبت را مکش کند به فضا رطوبت را تزریق می کنند تا کاملا متعادل و قابل تامل شود.

معمولا از نظر بها قیمت مناسبی دارند اما بزرگ ترین ایرادشان این است که مصرف برق بالایی داشته و کسانی که روی این موضوع حساس هستند بهتر است که به گزینه های دیگری فکر کنند تا صرفه اقتصادی بالاتری در زمینه مصرف انرژی برایشان داشته باشد.

کولر اسپلیت: از دیگر سیستم های برودتی می باشد که توانایی گرمایش را نیز در کنار ایجاد سرمایش دارد، معمولا در این سیستم یک پنل بزرگ خارجی وجود دارد که روی پشت بام یا تراس نصب می شود تا به پنل داخلی کمک کند تا هوا را خنک کند.

پنلی که داخل نصب می شود از طریق یک دریچه هوا را مکش می کند و از قسمت دیگر تصفیه شده و بدون رطوبت وارد فضاها می کند تا قابل استفاده باشد، معمولا از نظر مصرف برق بسیار به صرفه هستند و علارقم قیمت بالایی که دارند با صرفه جویی انرژی این هزینه ها قطعا باز خواهد گشت.

 مطالعه بیشتر: تفاوت فن کویل با رادیاتور چیست؟

سیستم های برودتی

سیستم های برودتی

کولر آبی: از دیگر سیستم های برودتی می باشد که کاملا برای آب و هوای گرم و خشک مناسب است، معمولا کولر را در فضای داخلی تعبیه می کنند تا هوای گرم را از محیط های داخلی به بیرون منتقل کند و معمولا برای این که گردش هوا به خوبی اتفاق بیفتد یک در یا پنجره را باز می گذارند.

در یا پنجره که باز می ماند با خروج هوای گرم توسط کولر به بیرون، هوا به جریان می افتد و هوای تازه جایگزین هوای گرم می شود و به این صورت هوای محیط های داخلی تعدیل می شود تا ساکنان از خنکی مطلوبی به خصوص در فصل تابستان بهره مند شوند.

سیستم تهویه مرکزی: از جمله سیستم های برودتی می باشد که معمولا در یک جا در زیر زمین یا پشت بام تجهیزاتش نصب می شود و از طریق کانال ها هوای گرم یا سرد به محیط های داخلی منتقل می شود تا فصل تابستان برای ساکنان قابل تحمل باشد.

این سیستم ها معمولا به صورت گروهی و تکی برای هر واحد قابل نصب هستند، مزیت بزرگ این سیستم دوام بسیار بالایش می باشد که باعث می شود تا به راحتی دچار خرابی نشود، همچنین از نظر مصرف انرژی قابل قبول بوده و می تواند هزینه های انرژی  را کاهش دهد.

 

در انتها

همان طور که در مقاله بالا دیدید و دانستید سیستم های برودتی دستگاه هایی هستند که مناسب برای شرایط آب و هوایی خاصی طراحی شده اند، اگر به صورت کاملا مناسب و دقیق به کار گرفته شوند به طور قطع هوای مطلوبی را برای واحدهایی که در آن نصب هستند تولید می نمایند تا تابستان به فصلی قابل تحمل و مطلوب تبدیل شود.

در آخر لازم به ذکر است که شرکت آریا تهویه با سال ها تجربه در زمینه نصب و سرویس انواع سیستم های برودتی این آمادگی را دارد تا خدماتش را در اختیار شما مشتریان عزیز قرار دهد. برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر با شماره های واحد روابط عمومی ما تماس حاصل فرمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *