سوپرهیت و سابکول چیست؟
در واقع سوپرهیت/سابکول دو بحث مربوط به سیکل تبرید تراکمی می باشد. برای این که دستگاه های چیلر به نحو بهتری بتوانند دمای مورد نیاز را برای واحدهایی که در آن نصب هستند تهیه نمایند نیاز به اتفاقاتی در درون خود دارند که این امر را بسیار بهتر ممکن سازد.
سوپرهیت/سابکول با کمک یکدیگر سیکل تبرید تراکمی را به بهترین نحو ممکن ممکن می سازند. در واقع یک بخشی از کار به عهده سوپرهیت می باشد که با بخار آب آن را ممکن می کند و بخش دیگر که مربوط به سرد سازی است را سابکول به سرانجام می رساند.
در واقع برای این که سیکل تبرید تراکمی به خوبی شکل بگیرد این دو یعنی سوپرهیت/سابکول، لازم و ملزوم یکدیگر می باشند. در صورتی که یکی از این دو به خوبی وظیفه خود را انجام ندهد در سیکل مشکل به وجود می آید و نمی تواند به خوبی خود را تکرار نماید.
در واقع هر قسمت از سیکل برای این که مجدد تکرار شود نیاز به نیروی عکس یا تضاد خود دارد تا این امر به بهترین صورت ممکن اتفاق بیفتد. در واقع سوپرهیت/سابکول هستند که با انجام وظایف صحیح خود این امر را ممکن می سازند.
برای بررسی بیشتر محصولات یونیت هیتر اینجا کلیک کنید.
سوپرهیت چیست؟
برای این که بهتر بتوانید درک کنید که سوپرهیت/سابکول چیست، نیاز می باشد که آن دو را به صورت مجزا تعریف نماییم تا این اطلاعات در کنار یکدیگر کارایی های لازم را برای شما عزیزان خواننده پیدا کند و بتوانید دست به تحلیل و پردازش بزنید.
معمولا در چرخه تبرید چندین فرآیند اتفاق می افتد که هر کدام از اینها اثرات خود را بر روی دستگاه ها و مایع مبرد می گذارند. سوپرهیت یکی از دو فرآیند می باشد که معمولا برای این که اتفاق بیفتد، مایع مبرد در قسمت یونیت داخلی با گرفتن گرما از سیال آبی و تبدیل کردنش به بخار اجازه ورود آن به کمپرسور را صادر می نماید.
در ادامه فرآیند سوپرهیت/سابکول افزایش شدید فشار در کندانسور اتفاق می افتد که این امر باعث متراکم شدنش و هدایت به کندانسور می گردد، ولی باید دانست که این سیکل باید به صورتی اتفاق بیفتد که قطره ای از مایع مبرد به صورت مایع وارد دستگاه کمپرسور گردد زیرا اگر این اتفاق بیفتد منجر به خرابی این دستگاه می شود و هزینه زیادی را به بار می آورد.
به طور کل سیستم های چیلر برای این که فرآیندهای سوپرهیت/سابکول را به خوبی بتوانند به سرانجام برسانند نیاز دارند که اتصالات به خوبی به هم وصل باشد تا مشکلی که در بالا گفته شد اتفاق نیفتد و منجر به از کار افتادن کل سیستم به واسطه خرابی یک بخش نشود.
نحوه اندازه گیری سوپرهیت:
برای این که بهتر بتوانید درک کنید که سوپرهیت/سابکول چیست ضرورت دارد که شیوه اندازه گیری هر کدام از آنها را مجزا برای شما بگوییم. در ادامه ابتدا شیوه اندازه گیری سوپرهیت را می گوییم تا بتوانیم به ادامه مقاله بپردازیم.
سوال اساسی این می باشد که سوپرهیت را چگونه اندازه گیری نماییم؟ همانطور که میدانید حجم این مایع باید مناسب باشد تا در چرخه سیکل تراکمی وقفه و مشکلی پیش نیاید و سیکل مدام خود را تکرار نماید و به اهداف مد نظر که تولید دما است برسد.
معمولا برای محاسبه کردن مقولاتی از این دست که نیاز به دقت بسیار بالا دارد در ابتدا باید فشار مطلق از جمع فشار نسبی که با اتمسفر همراه می باشد را کسر نمود و سپس با وصل کردن دستگاه فشار سنج میزان مکش و فشاری را که در فرآیند سوپرهیت/سابکول اتفاق می افتد با جمع بستن فشار اتمسفر و فشار مطلق به دست آورد.
معمولا محاسبه این فرآیند را باید در قسمت خروجی دستگاه اواپراتور انجام داد تا از میزان دمای اشباع شده ای که توسط دستگاه ها به دست آمده شد کم گردد و عدد به دست آمده نهایی معمولا عددی است که به دنبالش بودید که به آن سوپرهیت می گویند.
سابکول چیست؟
مفاهیم فنی به طور کل بسیار پیچیده هستند و برای این که بهتر بتوان سوپرهیت/سابکول را درک کرد نیاز است به طور ضمنی و خلاصه هم شده است به آنها اشاره نمود تا جای خود را در ذهن خواننده این دست مطالب باز کنند.
همان طور که قبلا گفته شد سوپرهیت یا بخار چیست؟ در این بخش باید به فرآیندی که جریان دارد یعنی سابکول اشاره شود، تا نسبت به آن نیز اطلاعاتی کسب کنید و بدانید که در فرآیند سیکل تراکمی چه اثری دارد و چه کمکی به انجام و تکرار مجدد آن می نماید.
به طور کل سوپرهیت/سابکول فرآیندهایی هستند که در درون دستگاه های یونیت صورت می پذیرند و کمک می کنند که چگالی دمایی که در آنجا هست افزایش یا کاهش پیدا کند. وقتی که مایع مبرد در قسمت اواپراتور با انجام تراکنش هایی تبدیل به بخار اشباع می گردد و به سمت کمپرسور راهی می شود و در اصطلاح علمی فشار آن افزایش می یابد، اتفاقاتی رخ می دهد.
در واقع قرار بر این است که این مایع مبرد به کمک سوپرهیت/سابکول دوباره تبدیل به مایع گردد، یعنی به عبارتی با از دست دادن گرمای خود دوباره از نو در چرخه به گردش دربیاید و باز گرما را به خود جذب نماید و به طور پیوسته این سیکل را تکرار کند تا اتفاقات در جهت تولید دمای مد نظر چیلر رخ دهد.
تجربه نشان داده است که هر چه سیکل سابکول خود را به طور دقیق تر تکرار نماید و مشکلی در میان نباشد، کیفیت دمای بهتری را چیلرها به محیط هایی که در آن نصب هستند ارائه می دهند. ولی فراموش نکنید که اگر دمای مبرد بیشتر باشد باید کمتر شود تا مایع به میزان سابکول مناسب برسد و قابل گردش در سیکل تراکمی باشد.
نحوه اندازه گیری سابکول:
برای این که بهتر درک کنید سوپرهیت/سابکول چیست باید نحوه اندازه گیری سابکول را هم مثل سوپرهیت بازگو نماییم تا شما خواننده گرامی یک آشنایی ضمنی با آن داشته باشید و دقیقا بدانید که به چه صورت عمل می کند و به چه کار می آید.
برای اندازه گیری سابکول که یکی از موارد پر اهمیت از مقوله سوپرهیت/سابکول است که به آن می پردازیم باید بدانید که محاسبه کردنش فرمول دارد و بر اساس آن می توان به راحتی میزان آن را به دست آورد و عملکرد دستگاه ها را سنجید.
فرمول آن به این شکل است: دمای فعلی – دمای جوش = سابکول
بهتر است افرادی که در پی محاسبه سابکول که یکی از موضوعات این مقاله که سوپرهیت/سابکول چیست؟ می باشند، ابتدا باید بتوانند فشاری که وجود دارد را توسط گیج مخصوص اندازه گیری نمایند و معمولا عددی که به دست می آید کاملا نسبی می باشد و باید آن را با فشار منطقه جغرافیایی خود جمع ببندند.
بعد از به دست آمدن عدد فشار مطلق باید به حدود دمای مبرد مراجعه کرد و در نهایت با استفاده از ترمومتر دمای لوله دیسشارژ را به دست آورد و سپس دمای لوله دیسشارژ را از دمایی که از جدول مبرد به دست آمد کم می نمایند تا میزان سابکول نهایی به دست بیاید.
مطالعه بیشتر: مقایسه مصرف برق کولر گازی با کولر آبی
در انتها
همان طور که در مقاله بالا دیدید و دانستید سوپرهیت/سابکول فرآیندهایی هستند که در چرخه سیکل تراکمی اتفاق می افتند و این امکان را فراهم می آورند تا سیکل به طور مدام خود را تکرار کند و شرایط تولید دمای مناسب برای دستگاه های چیلر را فراهم نماید.
در آخر لازم به ذکر است که شرکت آریا تهویه با سال ها تجربه در زمینه تنظیم و سرویس دستگاه های مربوط به یونیت مثل سوپرهیت/سابکول این آمادگی را دارد تا خدمات خود را به شما مشتریان عزیز ارائه نماید. برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر با شماره های واحد روابط عمومی ما تماس حاصل فرمایید.