خنک کاری فرآیند اکستروژن چطور انجام می شود

خنک کاری فرآیند اکستروژن چطور انجام می شود

 

فرآیند اکستروژنمقدمه

بسیاری از صنایع هستند که نیاز به روش هایی برای خنک کاری دارند تا بتوانند بهترین نتیجه را در این زمینه بگیرند، یکی از این شیوه ها خنک کاری فرآیند اکستروژن می باشد که قرار است در ادامه به آن بپردازیم تا بهتر آن را درک نمایید.

خنک سازی فرآیند اکستروژن در صنایع بسیار کارایی دارد به خصوص در صنایعی مثل پلاستیک سازی که بعد از ذوب و شکل دهی موادی مثل گرانول نیاز است تا خنک شوند تا دوام و قوام مناسبی پیدا کنند و سریع تر به بازار مصرف ارسال شوند.

بعد از این که ماده خام وارد اکسترودر شد و کامل ذوب گردید سپس به شکل یک پروفیل پیوسته از آن خارج می شود که باید فرم بپذیرد، ماده اولیه گرانول بعد از پذیرفتن فرم به وسیله خنک کاری فرآیند اکستروژن ثبات شکل پیدا می کند تا قابل مصرف شود.

در مراحل حرارت دهی و در مراحلی که حرارت بیش از حد در قسمت اسکرودر ایجاد شود سیستم به صورت خودکار به وسیله تعدادی فن و آب خنک از سمت چیلر به آن نقطه ارسال می شود تا دمای ماده ذوب شده کاهش یابد و حرارت اضافی خود را از دست بدهد.

در حقیقت خنک کاری فرآیند اکستروژن کمک می کند تا دمای مواد تولید شده در صنایع به حد مجاز برسد، به طور کل در این صنایع مواد اولیه بعد از عبور از قالب باید حتما دمای اضافی را از دست بدهند تا فرم دهی آنها تثبیت شود.

معمولا به این منظور یک منبع آب یخ در طول مسیر پروفیل ها توسط مهندسان طراحی می شود و آب سرد از طریق چیلر وارد این قسمت شده و خنک کاری فرآیند اکستروژن بر روی پروفیل ها اجرایی می گردد و این گردش به طور مداوم پشت سر هم تکرار می شود.

یعنی آب سرد شده هر بار با مواد داغ برخورد می کند و دوباره وارد چرخه می شود و پس از خنک سازی مناسب از نو دوباره به مواد اولیه داغ برخورد می کند تا دمای آنها را تعدیل نماید تا بدین صورت گرمای مواد از بین برود.

آب بعد از اجرا شدن خنک کاری فرآیند اکستروژن گرم می شود و برای این که دوباره بتوان آن را در چرخه مورد استفاده قرار داد به چیلر فرستاده می شود تا از نو خنک شود و پس از طی مراحلی دوباره قابل استفاده در فرآیند گردد.

در پاره ای از اوقات دمای بعضی از این مواد اولیه به بیش از هزار درجه می رسد که اگر توسط خنک کاری فرآیند اکستروژن مورد عنایت قرار نگیرد به طور قطع احتمال بر هم خوردن قالب وجود دارد و بهتر است که حتما این فرآیند دقیقا رویش اجرا شود.

 برای خرید یونیت هیتر با کیفیت عالی و عملکردی بی نظیر اینجا کلیک کنید.

فرآیند اکستروژن
فرآیند اکستروژن

خنک کاری فرآیند اکستروژن تا چه اندازه کارایی دارد؟

با توجه به این که صنایعی مثل پلاستیک دما در آنها بسیار بالا می باشد و مواد اولیه نیاز به خنک سازی دارند این روش کمک می کند تا بعد از قالب زنی دمای آنها به نحو مناسب دفع شود تا آماده ارسال به انبار و در نهایت ارسال به بازار مصرف شوند.

این شیوه تنها روش کاربردی مهم می باشد که امروزه در بیشتر این صنایع مورد استفاده قرار می گیرد و با توجه به این که از نظر هزینه کاملا به صرفه است می توان آن را یک روش کاملا کارا دید و در این امور مورد استفاده قرار داد.

البته روش های دیگری  هم وجود دارند اما خنک کاری فرآیند اکستروژن از همه نظر برای استفاده در این صنایع کاملا مناسب بوده و روش های دیگر با توجه به این که هزینه اولیه بالایی دارند و از نظر اقتصادی به صرفه نیستند این روش به شما پیشنهاد می شود.

خنک کاری فرآیند اکستروژن آیا در غیر موارد صنعتی هم کاربرد دارد؟

این شیوه در صنایع کاربرد دارد و مواردی برای استفاده در غیر این جور جاها مشاهده و ذکر نشده است که همین خود نشان می دهد به نوعی برای صنعت بومی سازی شده است و مورد استفاده قرار می گیرد.

یک چرخه کامل خنک کاری فرآیند اکستروژن چقدر زمان می برد؟

به طور دقیق نمی توان گفت که چقدر زمان می برد ولی میزان زمان بستگی به نوع قالب و بزرگی و حجم چیلر و بسیاری از این جزئیات دارد، بنابراین با در نظر گرفتن این جزئیات چیزی در حدود پنج تا سی دقیقه این زمان می تواند متغیر باشد تا خنک سازی کاملا صورت بگیرد.

مطالعه بیشتر: روش افزایش راندمان سیستم های تهویه مطبوع

خنک کاری فرآیند اکستروژن به چه صورت است؟

همان طور که می دانید در خنک کاری فرآیند اکستروژن از چیلر بهره برده می شود، این دستگاه ها به منبع آب خنک وصل بوده و آب را از درون سیستم خود جابجا می نمایند که موجب می شود تا خنک سازی به نحو بسیار دقیق تر و صحیح تری در زمان برخورد با قالب ها انجام شود.

خنک کاری فرآیند اکستروژن به صورت کاملا جذبی می باشد، یعنی این که آب با قسمت های داغ برخورد می کند و دمای آنها را با خود می گیرد و حمل می کند که همین موجب می شود تا خنک سازی با بالاترین کیفیت در این صنایع صورت پذیرد.

نکته دیگری که ضرورت دارد تا شما خوانندگان عزیز بدانید این است که بسیاری از این دستگاه های خنک کننده نیز در زمان فعالیت نیاز به خنک سازی دارند، در حقیقت برخورد مداوم با دمای زیاد قسمت های حیاتی و مهم آنها را با چالش روبرو می کند.

در حقیقت خنک کاری فرآیند اکستروژن سوای از این که قالب ها را خنک می کند دستگاه هایی که از نیروی هیدرولیک برای حرکت قطعات بهره می برند و اصطکاک زیادی تولید می نمایند که منجر به داغ شدنشان می شود را نیز خنک سازی می کند تا دچار از کار افتادگی بر اثر دمای زیاد نشوند.

به طور کل قطعاتی مثل هیدروموتور وقتی زیر بار بیش از اندازه فشار کار قرار می گیرند به شدت داغ می کنند و نیاز دارند که به هر طریقی شده به وسیله هر روشی مثل خنک کاری فرآیند اکستروژن مورد توجه قرار بگیرند تا عملکردشان تحت تاثیر قرار نگیرد.

سوای از این مواردی که گفته شد خنک کاری فرآیند اکستروژن دمای روغن هیدرولیک این دستگاه ها را نیز کاهش می دهد که همین خود کمک بسیار بزرگی به خنک شدن دستگاه ها می کند، در حقیقت آبی که در سیستم جریان دارد و به منبع وصل است با برخورد به قطعات آنها را تعدیل می نماید.

همچنین جلوگیری از داغ شدن بیش از اندازه این دستگاه ها به وسیله خنک کاری فرآیند اکستروژن کمک می کند تا سیستم های برقی متصل با این دستگاه ها نیز از آسیب هایی که داغ شدن بیش از اندازه می تواند به وجود بیاورد مصون بماند.

همین موارد کمک می کنند تا دستگاه ها در زمان کار بالاترین میزان کارایی خود را به نمایش بگذارند و به تولید بیشتر در واحدهای صنعتی کمک کنند که در نهایت موجب سود بیشتر واحدها خواهد شد تا بتوانند بودجه لازم برای توسعه را به دست بیاورند.

فرآیند اکستروژن
فرآیند اکستروژن

در انتها

همان طور که در مقاله بالا دیدید و دانستید خنک کاری فرآیند اکستروژن نوعی روش و شیوه است که در صنایعی مثل پلاستیک سازی بیشترین میزان استفاده را دارد تا بدین وسیله لوازمی که شکل قالب را گرفته اند سرد نموده و آماده ارسال به بازار کنند.

در آخر لازم به ذکر است که شرکت آریا تهویه با سال ها تجربه در زمینه سرویس و نصب سیستم های خنک کننده این آمادگی را دارد تا خدماتش را به شما مشتریان صنعتی ارائه نماید. برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر با شماره های واحد روابط عمومی ما تماس حاصل فرمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *