نصب و راه اندازی چیلر

نصب و راه اندازی چیلر

نصب و راه اندازی چیلر

شرکت یوتاب تهویه آریا

چیلرهای تراکمی (دستگاه‌های سرمایشی) به دو دسته کلی هواخنک و آب‌خنک تقسیم می‌شوند. اصول کارکرد و قطعات سازنده‌ی آنها بسیار شبیه به هم است با این تفاوت که در چیلر تراکمی هواخنک، کندانسور با استفاده از فن‌هایی که بالای چیلر نصب شده و هوا را از روی لوله‌های کندانسور می‌دمند، خنک می‌کند، ولی در چیلر تراکمی آب‌خنک، کندانسور با استفاده از آبِ خنک‌ شده در برج خنک کننده عمل سرمایش را انجام می‌دهد.

این آب بعد از گرفتن حرارت کندانسور، برای سرد شدنِ مجدد به وسیله‌ی پمپ به برج خنک‌کننده فرستاده می‌شود. چیلر تراکمی هواخنک که به آن چیلر هوایی نیز گفته می‌شود، یکی از مناسب‌ترین دستگاه‌ها جهت سرمایش ساختمان‌های مسکونی، مراکز خرید، مجتمع‌های تجاری، ادرای، صنعتی، آموزشی، ورزشی، تجهیزات، ماشین آلات و دستگاه‌های صنعتی است. بویژه استفاده از این نوع خنک‌کننده‌ها در مناطقی که با مشکل تأمین آب، مصرف و هزینه بالای آن مواجهند، منطقی و ضروری است.


وظیفه‌ی چیلر هواخنک چیست؟


 

 

وظیفه‌ی چیلر هواخنک و نظایر آن، سرمایش آب در یک مدار بسته و پمپاژ آن به یونیت‌های داخل ساختمان مانند فن‌کوئل، هواساز و یا دستگاه‌های صنعتی (جهت خنک‌سازی مدار) است. آب سرد در لوله‌های فن‌کوئل، هواساز یا مدارهای دستگاه صنعتی جاری شده و یک فن با دمیدن از اطراف لوله‌ها، هوای سرد را در فضای ساختمان یا مدارهای دستگاه‌ صنعتی پخش می‌کند.


راه اندازی اولیه‌ی چیلر تراکمی


 

  • برق سه فاز ورودی به داخل تابلو برق چک شود.
  • چیلر وکیوم گردد تا هوا و رطوبت به صورت کامل از دستگاه خارج شود و پس از آن شارژ مبرد شود.
  • حال می توان دستگاه را روشن نمود و پس از آن آمپر کمپرسورها و فن ها وهمچنین فشار های مکش و دهش ، دمای آب ورودی و خروجی چک شود.
  • هنگامی که برای اولین بار چیلر تراکمی توسط متخصصین و تکنسین‌های شرکت تولید کننده نصب و راه اندازی می شود باید به موارد زیر توجه شود و قبل از استارت چیلر این موارد کنترل گردد.
  • ابتدا اواپراتور و لوله های رفت و برگشت چیلر و مصرف کننده ها همچون فن کویل ها آبگیری شود و پمپ های گردش آب چیلر روشن گردد تا آب بین اواپراتور چیلر و مصرف کننده ها در جریان و گردش باشد و سیستم هواگیری شود.

رعایت نکات ایمنی در موقع نصب:


 

لازمه‌ی اصلی نصب و راه‌اندازی چیلرهای تراکمی، امنیت و حفظ سلامتی افراد است. ما در این مقاله تقریباً تمام نکات موردنیاز برای نصب و راه‌اندازی چیلر تراکمی را ارائه کرده‌ایم. نخستین و مهم‌ترین نکته، رعایت اصول ایمنی مانند پوشیدن لباس، دستکش و کفش ایمنی و استفاده از عینک محافظ است. استفاده از ابزار مناسب، رعایت قوانین فنی و زیست‌محیطی محلی و کمک گرفتن از تکنسین‌های مجاز نیز برای نصب و راه‌اندازی آسان‌تر چیلر ضروری است.
پس از دریافت محصول و پیش از نصب آن، بهتر است تمام مدارهای مبرد آن را بازرسی کنیم و از هرگونه آسیب و کمبود احتمالی مبرد یا تغییر مکان لوله‌ها به‌خاطر ضربه آگاه شویم.
به هیچ وجه ادوات ایمنی مانند شیر اطمینان مدار آب یا مدارهای مبرد را نپوشانید. پیش از راه‌اندازی چیلر، نحوه‌ی نصب شیرهای اطمینان را بررسی کنید. هیتر روغن را باید ۲۴ ساعت پیش از راه‌اندازی روشن کرد.


بررسی دقیق موقعیت و واحد چیلر:

پیش از انتقال چیلر باید محل مناسبی را برای جایگذاری آن انتخاب کرد که در اطراف آن فضای کافی برای جریان هوا و تعمیرات بعدی وجود داشته باشد. محل نصب چیلر تراکمی باید تحمل بار کافی داشته باشد، هموار و تراز باشد. پایه‌ها به تعداد مناسب در نقاط صحیح قرار بگیرند. دستگاه در معرض تجمع آب قرار نگیرد. در صورت نصب چیلر هواخنک در فضای بیرونی برف و باران نباید رویش جمع شود.


بررسی برق ورودی به دستگاه:

 

برق ورودی به دستگاه باید دقیقاً با مشخصات نوشته شده روی پلاک دستگاه همخوانی داشته باشد. ولتاژ برق باید در محدوده‌ی جدول الکتریکی روی پلاک دستگاه باشد. برای اجرای اتصالات الکتریکی از نقشه‌های موجود در راهنمای خود دستگاه استفاده کنید.


پر کردن و شستشوی مخزن:

لوله‌ها باید برای بررسی و تعمیرات بعدی در دسترس باشند. مخزن دستگاه را بشویید و همان اندازه‌ای که در راهنما آمده پر کنید. مطمئن شوید آب در اواپراتور جریان دارد. برای وجود بار گرمایی، فن‌کوئل‌ها یا هوارسان‌های وصل به چیلر حتماً روشن باشند.


راه‌اندازی چیلر و بررسی‌های پس از آن:


 

در این مرحله باید اتصال صحیح برق اصلی به تابلو و کارکرد صحیح فلوسویچ‌ها در چیلر بررسی شود. پیش از راه‌اندازی باید به کمک دستگاه دورسنج، از صحیح بودن دور کمپرسور مطمئن شد. درصورت اشتباه بودن دور، ممکن است به کمپرسور آسیب برسد. پس از همه‌ی این اقدامات دستگاه را روشن کنید. در ابتدای راه‌اندازی،تا دو دقیقه بعد، نوسان فشار خطوط مکش و دهش طبیعی است.

محدود‌ه ی مناسب فشار برای خط مکش، بین ۵۰ تا ۷۰ psig و برای خط دهش، ۲۰۰ تا ۲۸۰ psig است. در صورت پایین‌تر یا بالاتر بودن فشار خط دهش و مکش از محدوده‌ی استاندارد، باید به سیستم گاز تزریق شود. سطح روغن در کمپرسور را بررسی کنید. چنانچه سطح روغن در سایت گلاس بین ¼ تا ¾ باشد، بازگشت روغن در کمپرسور مناسب است.


تنظیم ترموستات:

ترموستات را به درستی و طبق دستورات راهنمای دستگاه به آن وصل کنید. ترموستات باید روی ورودی آب اواپراتور نصب شود. همچنین دمای تنظیم ترموستات را مشخص کنید. دمای زیر ۱۰ درجه سانتیگراد خیلی پایین است و احتمال یخ‌زدگی در چرخه‌ی تبرید وجود خواهد داشت.

شرکت یوتاب تهویه آریا-همراه روز های سرد و گرم شما


نخستین بررسی بعد از ۷۲ ساعت:

نزدیک به ۷۲ ساعت پس از آغاز به کار چیلر، سیستم پایدار شده است. احتمالاً، ذرات و آلودگی‌هایی در دستگاه وجود داشته‌اند که روغن جاری در لوله‌ها، آنها را در فیلتر درایر و فیلتر ورودی کمپرسور، جمع کرده، حالا می‌توانید تنظیمات نهایی سیستم را انجام دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *