کمپرسور
دستگاه های مختلفی در بحث تامین انرژی گرمایی واحدهای ساختمانی تجاری و اداری وجود دارد که هر کدام در مجموعه ای تحت عنوان موتورخانه گردآوری شده اند تا به انجام صحیح فرآیند تولید دما کمک شایسته و بایسته ای نمایند.
برای این که دما در لوله ها به نحو مناسب ایجاد و جابجا شود دستگاه های مختلفی دخیل هستند و وظایفی را انجام می دهند که یکی از این دستگاه ها کمپرسور است که در بخش انتقال و تعدیل دما تاثیرات خود را دارد و شرایطی را معمولا به خوبی فراهم می آورد.
کمپرسور سوای از استفاده هایی که دارد معمولا در انواع و اقسام گوناگون از کوچک تا بزرگ در کارخانه ها تولید می شود و هر کس بنا بر نوع استفاده ای که دارد به سراغ یکی از گونه های آن می رود و برای پیش برد کارهایش به کار می گیرد.
در ادامه این مقاله قصد داریم تا کمپرسور را برای شما خوانندگان عزیز تعریف کرده و انواعش را نام برده و برایتان معرفی نماییم و به بعضی از کاربردهایی که این دستگاه دارد بپردازیم تا با آنها آشنایی پیدا ضمنی پیدا کنید و بدانید به چه کار می آید.
نوعی دستگاه مکانیکی می باشد که در صنایع مختلف کاربردهای زیادی دارد، در حقیقت این دستگاه با ایجاد نیروی مکشی که ایجاد می نماید کمک می کند تا گاز مبرد از اواپراتور بیشتر از قبل متراکم شود و به سمت کندانسور به صورت کاملا مایع راهی گردد.
در نهایت با استفاده از کمپرسور گاز اولیه به گاز پرفشاری تبدیل می شود که مناسب برای استفاده در صنایع مختلف است، معمولا برای استفاده از این گاز که معمولا دمای بالایی دارد باید دما را تا جایی که مقدور است پایین آورد، ضمنا لوله های خنک کننده ای که در مسیر دستگاه است به این امر کمک می کند.
معمولا گاز خروجی انرژی لازم برای صنایع مختلف را در اختیار قرار می دهد، همچنین کمپرسورها از لحاظ ظرفیت با هم متفاوتند و بعضی از این تفاوت ها عبارتند از ابعاد دستگاه، نحوه انتقال انرژی، مدت زمان استفاده و غیره که هر کدام از اینها در میزان مصرف و قدرت دستگاه تاثیر به سزایی دارند.
برای مشاهده و بررسی داکت اسپیلیت و چیلرهای اریا تهویه اینجا کلیک کنید.
انواع کمپرسور:
همان طور که حتما می دانید این دستگاه ها انواع و اقسام گوناگونی دارند که بر اساس متغیرهای مختلفی دسته بندی می شوند و هر کس بنا بر نوع استفاده ای که دارد یکی از آنها را انتخاب می نماید، دسته بندی ها گوناگون است اما یکی از این دسته بندی ها مربوط به سیال موجود در آنها می باشد که در این زمینه از کمپرسورهای دینامیک و جابجایی مثبت می توان نام برد.
هر کدام از این دو نوعی که یاد کردیم خصوصیت های متفاوتی دارند، کمپرسور دینامیک معمولا برای فشارهای سطح پایین کارایی داشته و و در آنها انرژی دائما در حال تغییر به سیال می باشد. اما در نوع جابجایی مثبت این انتقال انرژی بیشتر به صورت متناوب خود را به نمایش می گذارد.
دینامیکی: به دو دسته گریز از مرکز و جریان محوری تقسیم می شود که هر کدام توانایی و کارایی های متفاوتی با هم دارند، این دستگاه به شدت از بیرون تاثیر می پذیرد که همین تاثیرات معمولا بر روی فشار و عملکرد و ظرفیتش خود را نشان می دهد.
ویژگی بارز کمپرسور دینامیکی تیغه هایی است که با سرعت و دور بسیار زیادی می چرخند، معمولا هوا بین پره های چرخان پروانه شان مکیده می شود و باعث افزایش سرعتشان می گردد، در نهایت گاز یا هوایی که تبدیل به بخشی از انرژی جنبشی شده است را به فشار در لوله ها تبدیل می نمایند.
همچنین این دستگاه ها برای دبی های بالا مورد استفاده قرار می گیرند و توانایی کاربردهای مختلفی را در صنایع دارند، معمولا استفاده از آنها می تواند کمک کند تا چرخه سیکل دمایی با کیفیت و قدرت بهتری شکل بگیرد و به سرانجام برسد.
جابجایی مثبت: این دستگاه معمولا با جریان های ثابت فعالیت می نماید، معمولا انواع ساده آنها معروف به رفت و برگشتی یا پیستونی هستند که معمولا در دوچرخه به کار گرفته می شوند، خود این دستگاه ها انواع مختلف یک مرحله ای و چند مرحله ای دارند.
طراحی این دستگاه معمولا به صورتی نیست که بتوان از آنها به صورت مداوم بهره برد، ابعاد مختلف آنها توانایی های متفاوتی دارند. به عنوان مثال این کمپرسورها در صنعت خودروسازی توانشان در حد 5 تا 30 اسب بخار متغیر است، در حالی که در ابعاد بزرگ تر توانشان به 100 اسب بخار می رسد که در صنایعی مثل پتروشیمی به کار گرفته می شوند.
ضمنا این کمپرسورها از رفت و برگشت پیستون، دیافراگم یا پره معمولا برای تراکم بیشتر هوا و گاز بهره می برند، معمولا دبی این دستگاه ها ثابت بوده و مستقل از فشار خروجی عمل می نماید تا میزان فشردگی بیشتری را ایجاد کند. این دستگاه ها معمولا مزایای زیادی دارند که بعضی از آنها مثل کیفیت بالا و مقیاس پذیری مطمئن از اهمیت بیشتری برخوردار هستند.
چیلر پرتابل چیست؟ ویژگی های چیلر پرتابل
کاربرد کمپرسورها:
این دستگاه ها انواعی دارند که هر کدام با توجه به نوع، مکانیزم متفاوتی دارد که زمینه را برای استفاده در بسیاری از صنایع مثل پتروشیمی، مکانیک و غیره فراهم می آورد تا بتوانند به نحو بسیار مناسب سیکل دمایی ای که احتیاج دارند را فراهم بیاورند. همچنین در جاهای مختلف کاربرد دارند که در ادامه به آنها می پردازیم.
لوازم تعمیرگاهی: از انواع کمپرسور معمولا برای تعمیر لوازم خانگی، خودرو، و صنایعی مثل نظامی به میزان زیاد استفاده می شود، هوای فشرده ای که این دستگاه تولید می کند در باز و بسته کردن پیچ ها، افزایش باد لاستیک ها و غیره بهره برده می شود.
تجهیزات برودتی و حرارتی: کمپرسورها توانایی تولید هوای گرم و سرد را دارند و معمولا در وسایل سرمایی و گرمایی استفاده می شوند تا دستگاه هایی مثل کولر و یخچال توانایی انتقال دما را به بخش های دیگر داشته باشند و بتوانند با مکانیزم صحیح به انجام وظایفشان ادامه دهند.
موتور جت: یکی از کاربردهایی که کمپرسورها دارند در داخل این دستگاه ها می باشد و کمک می کنند تا احتراق به نحو بهتر و صحیح تری در موتور جت صورت بگیرد و این موتورها توانایی این را به دست بیاورند که به حرکت دربیایند.
صنایع پتروشیمی و نفت: در فرآیند استخراج کردن نفت و گاز یا برای تولید پلاستیک و مواد مشتقه در پتروشیمی نیاز است که دستگاه هایی مثل کمپرسور وجود داشته باشد تا بخشی زیادی از هوا و گاز مورد نیاز را تامین نماید تا بسیاری از فرآیندها به نحو بسیار صحیح تر و بهتری در این دستگاه ها شکل بگیرد، معمولا این دستگاه ها به فشرده سازی هوا کمک می کنند که تاثیر عمیقی بر روی فعالیت های این صنایع می گذارد.
در انتها
همان طور که در مقاله بالا دیدید و دانستید کمپرسور نوعی دستگاه است که در بحث انرژی گرمایی ساختمان و غیره تاثیراتی دارد و با انجام دادن وظایفش کمک می کند تا سیکل دما به نحو بسیار بهتر و دقیق تری شکل بگیرد و دما به کمکش از طریق لوله ها راهی واحدهای داخلی شود.
در آخر لازم به ذکر است که شرکت آریا تهویه با سال ها تجربه در زمینه تعمیر و سرویس انواع کمپرسور این آمادگی را دارد تا آنها را برای شما در حالت نرمال قرار دهد. برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر با شماره های واحد روابط عمومی ما تماس حاصل فرمایید.